Професионална настава на германски јазик е наш повик. Без разлика дали сакате да учите германски на страна, интензивно или индивидуално. Ја имаме вистинската понуда за вас! Нашиот компетентен тим ви стои на располагање за индивидуални совети, флексибилно управување со времето и пред се за учење насочено кон целта.


03.2022

Работиме на компетентно ориентиран, методично разновиден и разновиден начин. Мотивацијата, возраста и јазичната средина на нашите ученици се само некои од факторите кои влијаат на дизајнот на часовите. Употребата на професионални документи и компетентни обучувачи гарантираат перспективно усвојување јазик. Часовите ги вклучуваат сите четири јазични модалитети (читање, пишување, слушање, зборување) на соодветен начин.

Нашиот асортиман на курсеви по германски е наменет за секој чиј мајчин јазик не е германски и кој би сакал да ги подобри своите вештини за германски јазик. Не е важно дали штотуку пристигнавте во Австрија и сакате да научите германски што е можно побрзо или дали сте тука долго време и сакате да го усовршите германскиот! Со нетрпение очекуваме да ве запознаеме и да ви посакаме добредојде!

Во нашите понуди и нашите наставни содржини, правиме разлика помеѓу учењето како такво и сеопфатното усвојување на германскиот јазик. Учењето вклучува свесен когнитивен ангажман со предметот што треба да се научи, како што е меморирање на вокабуларот и граматичките правила. Спротивно на тоа, усвојувањето јазик често се случува несвесно, игриво и речиси случајно како учење преку правење. Посебната карактеристика на нашиот дидактички пристап се состои токму од оваа мешавина на учење и доживување јазик.

Покрај јазичниот институт, го водиме и DEUTSCH&MEHR – здружението за унапредување на меѓукултурниот дијалог. Целта на работата на здружението е да се поддржи и промовира еднаков третман и интеграција на луѓето со миграциско потекло. Има приоритети во областа на јазичното и основното образование на децата, како и во социјалниот и здравствениот сектор.