Заштитата на вашите лични податоци е особено важна за нас. Затоа, ние ги обработуваме вашите податоци исклучиво врз основа на законските одредби (GDPR, TKG 2003). Во оваа информација за заштита на податоците ве информираме за најважните аспекти на обработката на податоците во рамките на нашата веб-страница.складирање на податоци

Следниве податоци се зачувани од нас заради консултации и резервации: Име, адреса, податоци за контакт, датум на раѓање, националност . Податоците што ги давате се потребни за сите наши активности. Без овие податоци, не можеме да ве советуваме или да ве регистрираме за соодветни мерки. Нема пренос на податоци на трети лица, со исклучок на пренос на потребните податоци на спонзори заради наплата и исплата на средства.

Во случај на резервација, сите податоци од договорниот однос ќе се чуваат до крајот на периодот на даночно задржување (7 години).  Обработката на податоците се одвива врз основа на законските одредби од § 96 став 3 TKG и чл 6 став 1 a (согласност) и/или точка b (неопходно за исполнување на договорот) на DSGVO.колачиња

Нашата веб-страница користи т.н. колачиња. Ова се мали текстуални датотеки што се зачувани на вашиот краен уред со помош на прелистувачот. Тие не прават штета. Ние користиме колачиња за да ја направиме нашата понуда погодна за корисниците. Некои колачиња остануваат зачувани на вашиот краен уред додека не ги избришете. Тие ни овозможуваат да го препознаеме вашиот прелистувач при вашата следна посета. Ако не го сакате ова, можете да го поставите вашиот прелистувач така што ќе ве информира за поставувањето на колачињата и тоа го дозволувате само во поединечни случаи. Ако колачињата се деактивирани, функционалноста на нашата веб-локација може да биде ограничена.Веб анализа

Нашата веб-страница користи функции на услугата за веб анализа (Internet Media GmbH, Податоците нема да бидат префрлени во неевропски трети земји).За таа цел се користат колачиња кои овозможуваат анализа на користењето на веб-страницата од страна на вашите корисници. Информациите генерирани на овој начин се пренесуваат на серверот на провајдерот и се складираат таму. Ова може да го спречите со поставување на вашиот прелистувач за да не се зачувуваат колачиња. Склучивме соодветен договор за обработка на податоците на нарачката со давателот. Вашата IP адреса се снима, но веднаш се псевдонимизира (на пр. со бришење на последните 8 бита). Како резултат на тоа, можна е само груба локализација. Обработката на податоците се одвива врз основа на законските одредби од Дел 96 став 3 TKG и член 6 став 1 a (согласност) и/или f (легитимен интерес) од GDPR.

Нашата грижа во смисла на GDPR е да ја подобриме нашата понуда и нашата веб-страница. Бидејќи приватноста на нашите корисници е важна за нас, податоците за корисниците се псевдонимизирани. Корисничките податоци се чуваат за период од 7 години.контакт

Доколку не контактирате користејќи го формуларот на веб-страницата или преку е-пошта, податоците што ги давате ќе бидат зачувани од нас за целите на обработка на барањето и во случај на дополнителни прашања. Ние не ги пренесуваме овие податоци без ваша согласност. Можете да ја повлечете вашата согласност писмено и/или усно во секое време.Билтен

Имате можност да се претплатите на нашиот билтен преку нашата веб-страница. За ова ни треба вашата e-mail адреса и вашата изјава дека се согласувате да го добивате билтенот. Можете да ја откажете претплатата на билтенот во секое време. Ве молиме испратете го вашето откажување на следната е-адреса: office@deutschundmehr.at . Потоа веднаш ќе ги избришеме вашите податоци во врска со испраќањето на билтенот.Вашите права

Во принцип, имате право на информации, корекција, бришење, ограничување, преносливост на податоци, отповикување и приговор. Ако мислите дека обработката на вашите податоци го прекршува законот за заштита на податоците или дека вашите права за заштита на податоците се поинаку повредени на кој било начин, можете да се жалите до надзорниот орган. Во Австрија, ова е орган за заштита на податоците.ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ ЗА ЗАШТИТА НА ПОДАТОЦИ за преземањеСе надеваме дека со овие информации ви дадовме јасност за формата и целите за кои ги обработуваме вашите податоци. DEUTSCH&MEHR Sprachinstitut и здружението deutsch_und_mehr се заеднички одговорни за обработката. Доколку сè уште имате прашања во врска со обработката на вашите податоци, слободно контактирајте не:


GERMAN&MORE јазичен институт И здружение deutsch_and_more

Griesgasse 27/DG, 8020 Грац

0316 329 929 40

office@deutschundmehr.at