Бесплатно јазично кафуле за жени (со грижа за деца)

Deutsch um Drei е проект за вмрежување и јазична промоција што ги промовира жените во Грац на начин со низок праг во смисла на зајакнување. Со оваа сеопфатна цел, жените од Грац се поддржани во нивната интеграција во удобна атмосфера и се создава можност за размена.

Дали би сакале да го подобрите своето познавање на германскиот јазик и да започнете разговор со други жени? Во пријатна атмосфера со кафе, чај и торта разговараме на германски за секојдневни теми, разменуваме идеи и разговараме меѓу себе. За деца од 0 – 10 години има паралелна грижа со разиграна германска промоција. Заедно со одделот за интеграција на градот Грац и градската библиотека Грац, срдечно ве покануваме!

Учеството е бесплатно!

од 13.09.22 секој вторник

од 15:00 до 16:30 часот

Градската библиотека во Северна Грац

Теодор-Корнер-Штрасе 59, 8010 Грац


Овој проект е финансиран од Градот Грац, Одделот за образование и интеграција.